Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Фън Шуй (Feng Shui) - Живот в хармония

5
гласа
Забелязали ли сте, че има места на които спите по-добре, отколкото на други? Или, че има офиси, в които сте по-креативни и по-концентрирани, отколкото в други? Случвало ли Ви се е гостите Ви да предпочитат да останат цяла нощ в уютната Ви кухня, отколкото в подредената всекидневна? Чували ли ли сте също, че децата, след като им преместиш леглото започват да предпочитат да спят в него, отколкото при родителите си? Зад всичко това стои една много стара система за избиране на „подходящото място", учението на Фън Шуй.
Фън Шуй (Feng Shui) - Живот в хармония-1 Фън Шуй (Feng Shui) - Живот в хармония-2

Преведено буквално азиатският израз „Фън Шуй" означава вятър и вода. Вятърът е символ на мъжката енергия Ян, водата репрезентира женската сила Ин. Тези две напълно противоположни енергии трябва да намерят подходящ баланс. Прекалено много енергия и от едната и от другата могат да навредят на човек.


Каква енергия преобладава във Вашето жилище - мъжка или женска?
Прави форми, мебели с остри ъгли, огледални повърхности, бели и сиви цветове, метални и лъскави повърхности, активират енергията Ян. Това олицетворява яснота, динамика и активност, ориентация към успех, донякъде типична за „разумни" хора атмосфера. От друга страна уютните мебели, меките платове, топлите цветове, притъпената светлина, приятните миризми и малките аксесоари са част от Ин-интериора. Тук човекът е насочен повече към себе си, но в същото време е грижовен, добродушен и в търсене на уют, постоянство и интимност.


За да има в едно жилище хармония то се нуждае от много Ин и Ян енергии. Който например живее в high-tech-сграда трябва да уравновеси прекалено многото стъкло или метал с естествени материали, цветове и мебелировка, като дърво, килими, завеси или растения. Важното е цялостната енергия на жилището да е в хармонично съзвучие и по-този начин да излъчва позитивна енергия.

 

източник baumax.bg

Категория Категория: За любопитните

Категория Тагове: съвети, идеи, фън шуй,

1 Коментара

Karamfila
Stroitelstvo na banq.. Tel mi e:0878893524

Добави коментар

друга картинка

antibot