Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Паркет

5
гласа
Няма друг материал използване в строителството, който да се харесва повече от дървото. Дървото е жива материя с изключителни технически качества и потенциал за творческа изява. То създава много приятна атмосфера в помещението, излъчва топлина и уют. Можете да го закупите в различни цветове, шарки и нюянси.
Паркет-1 Паркет-2

Под формата на паркет дървото от дълги години се използва и като подова настилка. Модерните техники по-късно въведоха на пазара паркета за лепене и готовите паркети. Като последен вик на модата са паркетите с т. нар. техника klick, които предоставят дори на майсторите аматьори възможност да поставят лесно и сигурно подова настилка без лепене и скоби.

Поправка на ламинат и паркет

Малки наранявания като драскотини или вдлъбнатини могат да бъдат поправени със специален, цветово подходящ специален восък. За целта е необходимо първо мястото да бъде почистено с шкурка нр. 120. След това се нанася восъкът и се изглажда с шпакла. Най-накрая мястото се лакира с разреден лак за обработка на паркет. За да се избегнат видимите преходи, лакът трябва внимателно да се замаже по ръбовете.

При по-големи наранени места има две възможности. От една страна може да отстраните счупената част от покривния слой възможно най-точно с помощта на дърводелско длето и след това да изрежете подходяща част от остатъчен материал. След като изсъхне трябва да запълните фугите с восък. При втората възможност се сменя цяло парче. Нараненото парче трябва да се изреже по кантовете и да се отстрани внимателно с фрезова машина. При отстраняването се маха точно едно платно, остатъците по перата трябва да се изчистят с длето. След което изчистете добре лепилото и евентуално треските. Вземете новото парче и махнете от него перата и нутовете. След като се убедите, че платното е поставено точно в отвора, го залепете с ПВА-лепило. Докато съхне е добре да го затиснете с тежък предмет.

Приятна работа!

източник baumax.bg

Категория Категория: Архитектурни решения

Категория Тагове: архитектурни решения, подови настилки, паркет,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot