Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Поставяне на системи нут - перо

5
гласа
Върху мазилки и особено при поставяне на подово отопление е много важно да се постави 0,2 мм дебело паронепропускливо ПЕ-фолио.
Поставяне на системи нут - перо-1

По ръбовете ивиците трябва да се застъпват на 30 см и да се закрепят със самозалепваща лента. Върху тази изолация се поставя и звукоизолацията, която се състои от специален картон, корк или пяна.

Първия ред се поставя с нута към стената и се подрежда в права линия, залепя се с лицевата страна нагоре и се фиксира здраво с клин. Трябва да се оставя около 10-15 мм разстояние от стената. С остатъчната част от първия ред се започва втория и по този начин се образуват възможно най-малко изрезки.

За залепянето се поставя ПВА-лепило на предния кант на горната част на перото. След поставянето на лепилото елементите се забиват леко с трупи и чук докато фугата се заличи. При това разминаването между елементите в редовете трябва да е най-малко 40 см. В случай, че избие лепило, трябва бързо да се отстрани с влажна кърпа.

Последния елемент на редицата трябва да се очертае като се вземе в предвид една фуга от 10-15мм за евентуално разширяване, след което се отрязва и се поставя лепило на предния ръб. Елементите се свързват с помощта на скоба за монтиране на последни панели и след това се редят ред по ред.

При стърчащи тръби от земята е необходимо да се пробият дупки. На края трябва да се закрепят и первази към стената.

Приятна работа!

източник baumax.bg

Категория Категория: Архитектурни решения

Категория Тагове: архитектурни решения, подови настилки, системи нут-перо,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot