Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Поставяне на тапети

5
гласа
Какво лепило за тапети да изберете зависи от вида тапет. Тънките леки тапети се лепят и с рядко лепило, тежките тапети с гъсто лепило. Обърнете внимание на препоръките на производителя.
Поставяне на тапети-1 Поставяне на тапети-2

Лепило за тапети

От голямо значение е разбиването на лепилото на прах в студена вода без да се образуват бучки. След 30 минути сместа е готова за употреба.

Някои тапети се нуждаят от специално лепило, например рауфазер тапети. При някои е необходимо да се смесят лепило за тапети с 20% дисперсионно лепило: текстилни и винилни тапети. Изолационни тапети и алуминиеви изолационни тапети (зад радиатори) се лепят с лепило за стиропор.

Рязане на тапети

Изрязвайте дължината на тапетите с 5 - 10 см в повече от височината на стаята. При шарки, които се разминават трябва да се има предвид допълнителното разстояние за да паснат шарките.

Тапети с шарки

При тапети с шарки трябва да се внимава за разстоянието, на което се повтарят шарките. На гърба на всеки тапет са написани числа, напр. 50/25. Числата означават, че подредбата на шарките се повтарят през 50 см и че трябва да се оставят 25 см след отрязване, за да съвпаднат. При шарки, които трябва да бъдат на една линия се лепи без оставяне на допълнително разстояние.

Приятна работа!

източник baumax.bg

Категория Категория: Строителство и ремонти

Категория Тагове: строителство, ремонти, тапети,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot