Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Лакиране на мебели

5
гласа
Ако желаете да оставите видими шарките по дървото са Ви необходими лазурни лакове. Това са лакове, които не покриват основата, а я оставят прозрачна.
Лакиране на мебели-1 Лакиране на мебели-2 Лакиране на мебели-3 Лакиране на мебели-4

Различават се три вида обработка:


При масивните елементи на дадена конструкция, като прозорци и врати, които не би трябвало да се изкривяват, след импрегниране с лазурен лак се нанася по-плътен лак (например яхтен лак), за да се предотврати проникването на вода.
При не толкова масивните конструкции, като огради и беседки, се използва само импрегниращ лазурен лак.
Лазурните лакове, предпазващи от атмосферните влияния съдържат биоциди, които предпазват дървото от вредните UV - лъчи и заедно с това от разрушаване, както и от микроорганизми, като например плесен.
Във вътрешната част задължително трябва да се нанасят лазурни лакове на водна основа, които напълно отговарят на нуждите, като при това са напълно безвредни и не отделят неприятни и опасни миризми.
Обърнете внимание на точните указания на производителя, изписани на етикета за да изберете правилния продукт за Вашия случай.

 


Лакиране на мебели

Предварителна подготовка:
Преди да започнете работа свалете целиа обков. Шлифовайте внимателно с шкурка или шлифовъчна вълна и почистете дървото от прах и следи от мазнина.

 


Грундиране:
В зависимост от големината на повърхността се извършва с помощта на четка или валяк и лазурен лак за дърво (спазвайте указанията за разреждане). След като повърхностите изсъхнат, шлифовайте добре още веднъж.

 

Заключително боядисване:
Извършва се отново с помощта на лазурния лак. Този слой не нанасяйте твърде дебело.

Приятна работа!

източник baumax.bg

Категория Категория: Строителство и ремонти

Категория Тагове: строителство, ремонти, мебели, лакиране,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot