Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Триизмерни ефекти

10
гласа
В много южни страни се срещат класическите, груби мазилки и стени, боядисани в ярки тонове.
Триизмерни ефекти-1

Който харесва този вид измазване, често трябва да заплати голяма сума на майстор. Все пак сръчният майстор - любител би могъл да се справи за много по-малко пари.

Най-сигурно е ако използвате съвместими материали. Подобен комплект се състои от грунд, шпакловъчна смес и подходящ лак за покритие. За мокри помещения е необходимо и допълнително безцветно защитно покритие.

Ако основата е безупречна, можете направо да започнете с шпакловката. При нея с помощта на т.нар. японска шпакла без дръжка (можете да я закупите в различни размери от магазините на bauMax) се нанася бързо съхнещата шпакловка, като нанасянето става в различни посоки. Резките движения водят до образуването на видими кантове, което в този случай е желателно и които са част от ефекта на този вид измазване. В случай, че са станали прекалено големи или груби, могат след изсъхване да се намалят с помощта на шкурка.

След изсъхването се нанася цветният лак, като още докато е мокър върху него се правят кръгови движения с мокра пореста гъба. Според силата на натиска, цветът или навлиза в замазката или се премахва напълно, благодарение на което се получава интересна игра на светлини и сенки. Лаково покритие можете да закупите в най-различни цветове, най-вече в светли, топли тонове.

Особена популярност придоби в последно време старият венециански начин на шпакловане. Носи името си от богатите жители на Венеция, които са строили къщите си в стила на висшето общество.

На първо място старателно се подготвя основата. След това последователно се нанася гипсовата шпакловка. Техниката се изпълнява на няколко пласта. Материалът се нанася с малка шпакла. Изкуството се състои в това да се постигне изящна неравномерност, която обаче не трябва да бъде прекалено натрапчива. След като приключите, шпакловката се полира, като степента на гланц може да варира. При влажни помещения мазилката се импрегнира допълнително. При тази техника е от особено значение отделните стъпки да се изпълняват прецизно. Само така може да се постигне безупречен резултат.

В случай, че цените високо тапетите заради тяхната визия, но не желаете да слагате тапети, същият ефект може да постигнете и с помощта на специални бои. Специалните влакнести смеси, които или се добавят към основната боя, или се използват директно като водоразредими бои, подпомагат образуването на различни структури и по-този начин - различни ефекти по стената.

Друго предимство на тази техника е, че по този начин се скриват малки пукнатини и неравности по стената.

Дори изникнали в последствие наранявания на стената, одрасквания и т.н. могат лесно да се отстранят. За това е необходимо само да намокрите засегнатото място, материалът набъбва и може да се замаже с помощта на мистрия.

Мраморът предизвиква в много хора възхищение. Но не винаги е необходимо да се купуват истински плочи от Карара. Много по-евтино излиза с ефекта тип мрамор. Този вид техника може да се прилага на стени, дървени повърхности и мебели и има дълга традиция. Мраморната структура на гипсова основа е типична за много църкви и класически строежи.

Приятна работа!

източник baumax.bg

Категория Категория: Дизайн и декорация

Категория Тагове: дизайн, декорация, боядисване, триизмерни ефекти,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot