Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Красиви подложки за чаши от... стари кутии за дискове

5
гласа
Добавете към интериора си няколко свежи и ефектни аксесоара, които можете да си направите сами. Тези красиви подложки за чаши са направени от стари пластмасови обложки за компактдискове и малко декоративна хартия, и представляват евтин и ефектен начин да освежите масата за хранене или масичката за кафе. Изборът на десени и цветове могат да бъдат по Ваш избор, което дава почти неограничена свобода на въображението.
Красиви подложки за чаши от... стари кутии за дискове-1 Красиви подложки за чаши от... стари кутии за дискове-2

Необходими материали:

  • няколко пластмасови кутии за компактдискове (прозрачни, без стикери на гърба)
  • декоративна хартия в избрани десени и цветове (може и избрани от Вас изрезки от списания или картон)
    ножици
  • самозалепваща се лента (тук тя е в черен цвят)
  • макетно ножче


Инструкции:

1. Отворете кутията и махнете съдържанието й (хартиените части), измийте я и я оставете да изсъхне.

2. Очертайте гърба на кутията върху гърба на парчето декоративна хартия и изрежете така получената фигура.

3. Махнете пластмасовата поставка – онази част, която всъщност държи диска. Тази част може да се маха лесно и по-късно ще можете да я върнете обратно без проблем. Приплъзнете  в останалата част от кутията парчето декоративна хартия, което сте изрязали и изрежете излишъка, за да пасне то добре.

4. Прегънете левия ръб на хартията – там, където тя има контакт с „пантите“ на кутията. Поставете обратно пластмасовата поставка – сега разполагате с обложка по Ваш вкус.

5. Ако искате подложката да бъде двустранна, очертайте и изрежете от декоративна хартия и другата страна на кутията. Там поставете парчето хартия, така че да пасне на пластмасовата част.

6. Срежете 4 парчета от самозалепваща се лента – всяка от тях с 2 см. По-дълга от страните на пластмасовата кутия. Поставете парчетата върху гладка повърхност (за да можете да ги отлепите след това) и изрежете с макетно ножче желаната форма. За да не рискувате да направите грешка, първо очертайте формата с моливче, а след това режете.

7. Внимателно отлепете всяко парче лента от повърхността, върху която сте рязали и го залепете върху кутията, следвайки внимателно ръбовете й (и леко припокривайки ги). Изрежете излишъка по краищата.

8. Ако сте направили подложката двустранна, облепете ръбовете и от другата страна, като припокриете краищата на парчетата, които вече сте залепили отпред.

източник comfort.bg

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: аксесоари, направи си сам, дизайн,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot