Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Статии > Готварство

Подреди по: дата видяногласове

iconКласическа рецепта за ягодово сладко

Класическа рецепта за ягодово сладко

Консервирането на ягоди в нормално състояние е невъзможно, тъй като тези плодове са много меки и са с високо съдържание на вода в себе си. Същото важи и за замразяването им. Не така стоят нещата с ягодовото сладко, което се явява най-добрият начин за съхранение на тези превъзходни на вкус плодове. Можете много лесно да го приготвите и да го поставите в буркани, което ще го съхрани за дълго време, особено с използването на качествени капачки за буркани.

  • Класическа рецепта за ягодово сладко-0
категорияГотварство

iconМай Тай

Май Тай

Съставки: натрошен лед 60 мл светъл ром 30 мл тъмен ром 15 мл „Коантро“ 15 мл „Амарето“ 15 мл лимонов сок 90 мл ананасов сок 90 мл портокалов сок 15 мл захарен сироп разбит гренадин

  • Май Тай-0
категорияГотварство

iconШарени яйца!

Шарени яйца!

Шарените яйца са един от символите на големия християнски празник Великден. Те се шарят в четвъртъка от страстната седмица. Първото яйце следва да се сложи в червена боя преди изгрев слънце. Ако домакинята не успее да направи това в четвъртък, разрешено е да се боядисват яйцата и в събота.

  • Шарени яйца!-0
категорияГотварство

iconПолезни съвети за кухнята

Полезни съвети за кухнята

Всеки готвач се е сблъсквал с ужасната бъркотия в кухнята. Понякога е трудно бързо и евтино да почистим след готвене. Ето няколко съвета, как може да стане това без излишни разходи:

  • Полезни съвети за кухнята-0
категорияГотварство

iconВинаги е време за чай

Винаги е време за чай

Ако попитате арабите ще ви кажат, че летните жеги са идеални за горещ чай. Ако попитате руснаците ще ви кажат, че дългите зимни следобеди са време за няколко чаши чай.

  • Винаги е време за чай-0
категорияГотварство

iconСладък Великденски заек

Сладък Великденски заек

Великденската торта е Великденска най-вече с украсата си. Може да направите Великденски заек, ако използвате шаблон във форма на заек. Ако не намерите готов шаблон в желаната форма, бихте могли да изрежете картон или по-дебело фолио с макетен нож.

  • Сладък Великденски заек-0
категорияГотварство

iconВеликденска закуска за малчугани

Великденска закуска за малчугани

Със сигурност децата са впечатлени от приготовленията и празнуването на Великден. Те очакват всичко да е специално, дори закуската. На този ден във всяко семейство има поне по един козунак и няколко боядисани яйца.

  • Великденска закуска за малчугани-0
  • Великденска закуска за малчугани-1
категорияГотварство

iconКак да се справяме бързо с готвенето

Как да се справяме бързо с готвенето

Готвенето е от неизменните задължения на всяка домакиня и майка. След натоварения ден за жалост всяка от нас започва втора смяна пред печката, за да осигури препитание за децата и семейството. Неизбежно е. И ежедневно. И все пак има малки хитринки, които можем да приложим, за да се справяме по-бързо с готвенето през седмицата, а да оставим бавните, сложни и изискващи повече време и ентусиазъм рецепти за през почивните дни.

  • Как да се справяме бързо с готвенето-0
категорияГотварство