Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Статии > Черна техника

Подреди по: дата видяногласове

iconПри избора на телевизор

При избора на телевизор

Битката на технологиите за домашния екран Големият и хубав телевизор става все по-достъпен, но инвестицията спрямо семейния бюджет е сериозна. Plasma, LCD или все още класическият кинескоп? Какво си заслужава парите и какво не... Кой не е мечтал по коледните и новогодишните празници да се отпусне пред телевизора и да гледа, да гледа филми, предавания, спортни състезания. За целта удоволствието ще е пълно с по-нов и по-големичък телевизор. Падащите цени и нови Hi Tech модели допълнително гъделичкат консуматорската страст. Отиваме в хипермаркета и се заглеждаме в чудесата на съвременната техника. Плазмен, LCD или изпитаният кинескопен телевизор?

 • При избора на телевизор -0
категорияЧерна техника

iconКак да изберем електрически генератор

Как да изберем електрически генератор

Съвременният човек болезнено осъзнава доколко е станал зависим от техниката, която го заобикаля, едва когато електроснабдителното дружество му дръпне шалтера и животът в дома или офиса буквално замре – лампите угасват, екраните на телевизорите и компютрите тъмнеят, да не говорим за останалите домакински, а нерядко и отоплителни уреди, които стават напълно безполезни.

 • Как да изберем електрически генератор-0
 • Как да изберем електрически генератор-1
категорияЧерна техника

iconПлоско озвучително тяло

Плоско озвучително тяло

Доброто озвучаване, особено при по-големите помещения, винаги създава акустични проблеми, които най-често се решават с компромиси. Причината е в използваните досега озвучителни тела, които представляват съчетание от обемисти и масивни, най-често дървени кутии, в които са вградени няколко високоговорителя и филтри за честотно разделяне на електрическия сигнал към всеки от говорителите. Най-често се използват трилентови колони с масивен бас и средночестотни говорители с хартиени мембрани и една или повече високочестотни „пищялки“.

 • Плоско озвучително тяло-0
 • Плоско озвучително тяло-1
категорияЧерна техника

iconВисокоговорителите: Характеристики, видове и начин на работа

Високоговорителите: Характеристики, видове и начин на работа

Накратко, какво са те - устройства, които служат за преобразуване на променливия ток в звукови вълни. И нека започнем от основните показатели, характеризиращи работата им. Това са чувствителност, коефициент на полезно действие, номинална мощност, честотна характеристика и характеристика на насоченост.

 • Високоговорителите: Характеристики, видове и начин на работа-0
 • Високоговорителите: Характеристики, видове и начин на работа-1
 • Високоговорителите: Характеристики, видове и начин на работа-2
 • Високоговорителите: Характеристики, видове и начин на работа-3
 • Високоговорителите: Характеристики, видове и начин на работа-4
категорияЧерна техника