Как се работи с ъглошлайф
93.9 K
13:18

На ъглошлайфа се възлагат големи надежди за вършенето на различна работа.  За да можете да го използвате ефективно и сигурно е добре да се запознаете с начина на работа и правилата за безопасност.

Да започнем с видовете дискове и другите консумативите към...

Лепене на мокет
73.2 K
5:54

Ще залепим мокета с готово за употреба лепило. Когато полагате мокет е добре да го оразмерите малко с аванс. Лепилото за мокет се полага на не много големи площи, за да може да се залепи настилката в рамките на отвореното му време.

Оберфреза
73.7 K
8:01

Безопасността при работа с оберфрезата е на първо място. 
Фрезерът се върти със скорост между 8 000 и 20 000 оборота в минута. При неправилно рязане, откатът и липсата на контрол  биха могли да причинят нежелани последствия. Затова детайлът трябва да е...

Изграждане на СОТ система
40.3 K
12:53

Здравейте отново. В едно от предишните предавания ви показахме как да повишите сигурността на вашия дом, като монтирате допълнителна двустранна брава върху старата, но здрава врата. Днес ще си говорим за следващото ниво на защита на дома ни, а именно сигнално охранителната...

Гъвкав водопровод с пресфитинги, боркорони за пробиване на отвори
65.9 K
23:18
Предаване 14 / 2021

Днес в предаването ще видите - колко гъвкав може да бъде гъвкавият водопровод. Как да си направим сами проект и как сами да го изпълним.
След това на фокус ще са боркороните. Боркороните не са короните на боровете. 
Кога и как най-безопасно да пробиете...

Редене на павета и подготовка на основата
25 K
11:38

В едно от предишните предавания ви разказах как избирах плочи за пътеките в двора. Обещах ви да обърнa внимание и на това как се подготвя основата за качествено полагане на настилки според Винербергер.
Защото изборът и реденето на настилката е само черешката на...

Видове хартиени лепенки
80.8 K
3:33

Сега съм подготвил малко информация за хартиените ленти. Те са се превърнали в нещо, което човек винаги  трябва да има под ръка. Използваме ги за какво ли не. В повечето случаи, просто купуваме някаква хартиена лепенка без много да се замисляме. Но ако знаем повече за...

Как се работи с прободен трион (зеге)
77.8 K
12:20

Прободните триони, често наричани зеге, обаче са най-универсалният вид триони. С прободният трион се реже с голяма точност както по права, така и по крива линия.  
За по-сериозна работа ще ви трябва и по-мощен трион. При работа с прободния трион, от съществено...