Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Статии > Инструменти

Подреди по: дата видяногласове

iconПневматичен инструмент - принадлежности

Пневматичен инструмент - принадлежности

Един пневматичен инструмент разполага с немалко допълнителни принадлежности. Към тях спадат филтър с приемник на кондензатор, редуктор, устройства за дозиране на масло, муфи, тръбопроводи, пружинно задвижване и шумозаглушители.

  • Пневматичен инструмент - принадлежности-0
категорияИнструменти

iconШлифовъчни машини

Шлифовъчни машини

Пневматично задвижващи се шлифовъчни машини се отличават със сила и висок капацитет дори и при малки размери. Достижимите с пневматичните мотори обороти са изключително високи. С електрически двигател могат да се реализират само през задвижващ механизъм. Както при всички пневматични съоръжения, така и при шлифоването възможността за блокиране е важен аспект на безопасността.

  • Шлифовъчни машини-0
категорияИнструменти

iconСвредловане и дълбаене с длето

Свредловане и дълбаене с длето

Разликата между свредло с пневматичен двигател и свредло с електромотор е в по-малките размер и тегло, при една и съща мощност. Най-често свредлото е във форма на пистолет, защото чрез управлението с лоста може да се регулира усукването.

  • Свредловане и дълбаене с длето-0
категорияИнструменти

iconПодходящ инструмент

Подходящ инструмент

Гуми и всякакви надуваеми играчки и любителски уреди, надуваеми лодки и т.н. могат бързо и удобно да се напомпват с комплект за помпане на гуми. Чрез манометъра се избягва свръхналягане.

  • Подходящ инструмент-0
категорияИнструменти

iconТечно гориво

Течно гориво

При компресорите течното гориво не служи само за смазка, а също така и за охлаждащо средство, което директно и целенасочено се впръсква в мястото на компресия (около 80% от топлината може да се отклони).

  • Течно гориво-0
категорияИнструменти

iconКомпресори

Компресори

По време на работа с пневматичните съоръжения те трябва постоянно да се снабдяват със сгъстен въздух. За тази цел са необходими възможно най-мощния компресор, който трябва да се използва като задвижващ агрегат за всички инструменти; една съединителна гарнитура и съответните й пневматични инструменти. Тъй като необходимостта от въздух под налягане при различната употреба на инструменти е различна, е необходимо още преди закупуването на компресора да се знае кои видове инструменти ще се използват.

  • Компресори-0
  • Компресори-1
категорияИнструменти

iconВъздух под налягане

Въздух под налягане

При електротехниката най-често за мощност се приема относителна стойност, съответстваща на разходите за електроенергия.

  • Въздух под налягане-0
категорияИнструменти

iconПневматично и електрозадвижване

Пневматично и електрозадвижване

По правило електромоторите произвеждат въртеливо движение. Според вида на инструмента това въртеливо движение трябва да се промени чрез допълнителен преобразувател, например при триони с тясна лента да стане махаловидно движение, а при шлифовъчните машини да се преобразува в ротационно или осцилиращо движение.

  • Пневматично и електрозадвижване-0
  • Пневматично и електрозадвижване-1
категорияИнструменти