Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Статии > Инструменти

Подреди по: дата видяногласове

iconРендосване и шлайфане. Устройство и начин на работа

Рендосване и шлайфане. Устройство и начин на работа

Носещата част на традиционното ръчно ренде се нарича корпус, а в долната му част се намира подпорната повърхност, наречена подложка. За изработването на корпуса се използват различни видове дърво - бук или круша - при по-висококачествените варианти. Намиращата се на края на корпуса силно извита ръкохватка се означава според своята характерна форма още като рогче.

 • Рендосване и шлайфане. Устройство и начин на работа-0
категорияИнструменти

iconРендосване

Рендосване

Съществуват различни форми дърводелски рендета като ръчни рендета и дърводелски машини. За разлика от обработването с шкурка при рендосването могат да се отстранят повече трески и неравности за по- кратко време и да се постигне равномерен резултат при големи детайли.

 • Рендосване-0
категорияИнструменти

iconРъчни и моторни триони

Ръчни и моторни триони

За почти всички области на приложение на отделните видове ръчни триони се предлагат и електрически еквиваленти. Домашните майстори трябва преди покупката да обмислят, дали определени работи възникват толкова често, че да си заслужава закупуването на такава машина. Универсалните уреди са за предпочитане пред една специализирана машина и за редки приложения можете да свършите по- добра работа с един висококачествен трион, отколкото с машина, която няма да оправдае очакванията Ви. Който работи често с дърво, плоскости, пластмаси, трябва на всяка цена да заложи на стандартни инструменти като циркуляр и прободен трион.

 • Ръчни и моторни триони-0
 • Ръчни и моторни триони-1
категорияИнструменти

iconРъчни и моторни триони

Ръчни и моторни триони

Ръчни триони, чиито зъби не са специално закалени, можете да заточите по всяко време сами. За тази цел се използват диамантени пили, които са точно толкова твърди, колкото и зъбите. За заточване се нуждаете от плоска и пробивна пила, менгеме, две дървени лайсни за обтягане и клещи за чапразене.

 • Ръчни и моторни триони -0
категорияИнструменти

iconНай-важните видове ръчни триони

Най-важните видове ръчни триони

Ето някои критерии, които помагат за избора на инструменти.

 • Най-важните видове ръчни триони-0
 • Най-важните видове ръчни триони-1
 • Най-важните видове ръчни триони-2
категорияИнструменти

iconРъчно рязане: какво е важно при избора?

Ръчно рязане: какво е важно при избора?

Трионите са налични в различни варианти и големини. При покупка трябва да Ви е позната специализираната технология.

 • Ръчно рязане: какво е важно при избора?-0
категорияИнструменти

iconРязане и разделяне

Рязане и разделяне

В нито една работилница не бива да липсват триони. Дори днес, когато в специализираните магазини се предлага услугата рязане на плоскости и панели, е необходимо при всеки проект да се предприемат корекции в размерите и да се отстранят части от материала.

 • Рязане и разделяне-0
категорияИнструменти

iconВидове свредла

Видове свредла

Спиралните свредла са предназначени за материали като дърво, стомана, алуминий, цветни метали, керамика, камък и бетон. Въпреки че на външен вид те изглеждат почти еднакво, съществуват големи разлики както във формата, така и в здравината и свойствата на метала от който са изработени.

 • Видове свредла-0
 • Видове свредла-1
 • Видове свредла-2
категорияИнструменти