Видове хартиени лепенки
80.8 K
3:33

Сега съм подготвил малко информация за хартиените ленти. Те са се превърнали в нещо, което човек винаги  трябва да има под ръка. Използваме ги за какво ли не. В повечето случаи, просто купуваме някаква хартиена лепенка без много да се замисляме. Но ако знаем повече за...

Рязане на плочки без прах
28.5 K
13:18

Както се казва и в едно друго предаване, помещението, което се ремонтира най-често е банята.
Та затова днес пак ще подхвана темата за плочките. Ще режем по-нестандартно и ще пробиваме по-успешно.
Рязането и пробиването на плочки е деликатна работа. Пък и те...

Tвърдосплавни свредла - какво трябва да знаем
79.8 K
11:40

Какви видове твърдосплавни свредла има и какво ги отличава от останалите? Как да ги използваме и как да различим качествено от некачествено свредло?

Монтаж на первази с шаблон за рязане под ъгъл
106.1 K
3:33

Тъй като ъглите на стените почти никога не са прави, за монтажа на первазите ще използваме шаблон за рязане на первази на Wolfcraft. С шаблонът се взима точния ъгъл между двете стени и первазите оразмеряват спрямо ъгъла на шаблона.

Саблен трион, масичка за лаптоп
76.3 K
23:55
Предаване 4 / 2020

В днешното предаване ще говорим първо за сабления трион. Как се реже с него, какви ножове има и някои прости правила за безопасност.
След това ще направим масичка за лаптоп и ще я обработим с оберфрезата. За изработката на масичката за лаптоп ще ни трябва само...

Слобяване с дибли
54.8 K
2:59

За едни други отвори се сетих, които без правилното приспособление и шаблон – няма уцелване. Става въпрос за сглобки с дибли. 
Все още  при сглобяване на рафтове или някоя етажерка се налага да използвате дибли, за да не се виждат винтове.

Изграждане на поливна система, рязане с банциг на фигурки за детската
70.8 K
23:13
Предаване 9 / 2021

Днес в предаването ще поливаме моравата. Освен редовно косене, моравата се нуждае и от редовно поливане. Ще направим цяла поливна система.  Ще се  събуждате сутрин и все едно добрата фея е дошла и е поляла тревата и си е отишла. 
След това ще се върнем...

Правилно ли работите с чук?
52.6 K
4:05

И днес чукът се състои от тежаща глава, фиксирана към дълга дръжка, с която се замахва, за да се осъществи удар на малка площ.
Главата на чука обикновено е изработена от стомана, която е допълнително термично обработена за твърдост, а дръжката е от дърво или...