Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Статии > Архитектурни решения

Подреди по: дата видяногласове

iconКак да блесне паркета?

Как да блесне паркета?

Добрият външен вид изисква грижи. Това се отнася и за паркета. Цикленето и лакирането са необходими, ако искате да имате в дома си под като огледало. Топлината на дървото, която излъчва паркетът, го прави предпочитана подова настилка в много от съвременните домове.

 • Как да блесне паркета? -0
категорияАрхитектурни решения

iconЩори

Щори

По-рано щорите се приемаха само като елемент от интериора на офисите. Днес обаче те могат да се срещнат във всякакъв тип помещения. На пазара съществува голямо разнообразие от конструктивни решения, материали за изпълнение и декорации. Ако се питате какво точно да изберете, за да съчетаете естетика и функционалност, следващият материал може да ви помогне.

 • Щори -0
 • Щори -1
 • Щори -2
категорияАрхитектурни решения

iconТаван на няколко нива

Таван на няколко нива

Най-често срещаният вариант за завършване на тавана е с шпакловка и вододисперсионна боя. Резултатът е винаги еднакъв - най-обикновен, равен и бял таван. Сега, обаче, има нови материали и технологии, които позволяват да се вземат нови, по-смели и оригинални решения - оформяне на тавани на няколко нива, в различни цветове и повърхности. Те печелят все повече симпатии, за което си има логично обяснение.

 • Таван на няколко нива -0
категорияАрхитектурни решения

iconОкачени тавани

Окачени тавани

Едно съвременно решение, което предлага много свобода и придава уникален вид на всеки проект и пространство. Окаченият таван отдавна не се състои от онези бели плочи 60х60 см или дълги метални профили, които са ни добре познати от неотдавнашното минало. Производителите се стремят да разчупят тези стандарти. Днес възможностите са безброй, а технологиите все по-съвършени, което дава възможност всяко пространство да намери своя подходящия таван. Таванът се превръща в изискано дизайнерско решение – разчупени форми, размери, смели цветове.

 • Окачени тавани -0
 • Окачени тавани -1
 • Окачени тавани -2
категорияАрхитектурни решения

iconОкачен таван-тип растерен

Окачен таван-тип растерен

Растерните окачени тавани са широко използвани при изграждането на нови офис помещения,административни сгради,магазини,хотели,болници и др. Окачените тавани скриват и предоставят лесен достъп до вентилацията,електрическата инсталация,отопление и пожароизвестяването.

 • Окачен таван-тип растерен-0
 • Окачен таван-тип растерен-1
 • Окачен таван-тип растерен-2
категорияАрхитектурни решения

iconЕластични опънати тавани

Еластични опънати тавани

Изпване на сложни пространствени конфигурации под наклон или в различни плоскости. Съществуващото голямо разнообразие от дизайн, цветове и тип повъолзването на опънат таван е удобен и надежден начин за стилно завършване на тавана. Този сравнително нов продукт Ви предоставя алтернатива за създархност дава широк простор за оригинални решения.

 • Еластични опънати тавани -0
категорияАрхитектурни решения

iconСтенни облицовки

Стенни облицовки

Методът “сухо строителство” може рационално да се използва за облицоване на съществуващи стени със строилтени плочи. С помощта на подходящти изолационни материали се постига ефикасно подобряване на звуко- и топло изолацията.

 • Стенни облицовки -0
категорияАрхитектурни решения

iconВрати

Врати

Качествените и подходящи материали, правилните конструктивни решения и привлекателният вид са еднакво важни за вратите. Ще разгледаме най-често използваните материали за производство на врати - техните свойства и качествата, които придават на продукта. Знаете, че в зависимост от предназначението им, вратите трябва да отговарят на различни изисквания. Кой материал е най-удачен във всеки конкретен случай? Отговор ще намерите тук.

 • Врати -0
категорияАрхитектурни решения