Водеща шина за циркуляр
51.9 K
1:56

Ето например шината за циркуляр става само за циркуляр, но затова пък с нея могат да се режат много тънки и прави, без никакви изкривявания ивици от дъски или друг материал, които по друг начин почти е невъзможно да се изрежат, защото в края винаги те се изкривяват.

Смяна на счупена плочка
104.7 K
5:12

На мострата, която сме подготвили, ще отстраним една от средните плочки, която  е спукана. Защо се е спукала, няма да уточняваме.
Ние ще премахнем и ще сменим спуканата и счупена плочка. Ще използваме многофункционален инструмент осцилатор, за да изстържем...

Боркорони за пробиване на плочки
88.7 K
4:24

При по-малки отвори, могат да се използва малки боркорни или свредла за пробиване на плочки. Когато размерите на отворите са по-големи се използват по-големи боркорони за пробиване на плочките.

Отсичане на боя - трикове и съвети
121.5 K
4:58

А сега няколко думи за отсичането, защото ако не е добре отсечено цялото боядиване отива по дяволите.  Отсичаме между два цвята боя – обикновено меду тавана и стените или пък при смяна на цвят на две съседни стени.
В повечето случаи отсичането се...

Компютърджия в работилницата с Константин Кънев (NoThx)
37.1 K
12:52

Знаете, че аз често обичам да се шегувам с днешната младеж и особено с компютърджиите. С напредъка на техниката , все повече неща се правят пред екран, седнали на стол и то в най-добрия случай. Понякога легнали на диван. Пред екран работят, пред екран почиват, пред екран се...

Сглобяема къща - какви инструменти?
48.5 K
13:43

Един братовчед на жена ми скоро ни беше  на гости. Преди две години си купил празно място във вилната зона на едно село в планината. Цяла година правил проучвания с какво да си построи къщичка, която да му бъде като втори дом. Абе с  една дума - вила.
Той...

Водеща шина за циркуляр
72.5 K
3:45

Така наречената водеща шина е идеалното допълнение към ръчния циркуляр,  което решава тези проблеми. С нея може да се правят прецизни, прави и дълги срезове. Ако пък са много дълги, има възможност и за удължаване с допълнителна шина. 

Рязане на плочки с машина за водно рязане
38.1 K
9:13

Рано или късно, колкото и да отлагате, един хубав ден отстъпвате пред молбите и заканите на жена ви и …. идва момент за ремонт. 
То едно време ремонтът си беше направо песен - изтъркаляш едно мече по тавана, залепиш едни тапети и си готов.
Сега -...