Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Статии > Строителство и ремонти

Подреди по: дата видяногласове

iconОсновни проблеми на асфалтовите покриви

Основни проблеми на асфалтовите покриви

Един от най-разпространения и практичен вид покриви са асфалтовите. Въпреки, че са доста добър вариaнт и те, както и всички други видове покриви имат слаби точки, които могат да доведат до проблеми, ако не им обръщаме необходимото внимание.

 • Основни проблеми на асфалтовите покриви-0
категорияСтроителство и ремонти

iconПоддръжка на асфалтови покриви

Поддръжка на асфалтови покриви

Асфалтовите покриви, както и всички други се нуждаят от надзор и поддръжка, за да могат да ви служат по-дълго и пълноценно. Ето няколко съвета за поддръжката им…

 • Поддръжка на асфалтови покриви-0
категорияСтроителство и ремонти

iconИзолация на наклонени покриви

Изолация на наклонени покриви

Характерно при изолацията на наклонени покриви, известни още като скатни, е че изолацията трябва да е от подходящ материал, който да издържи на натоварванията от теглото на самия покрив, от сняг и силни ветрове.

 • Изолация на наклонени покриви-0
категорияСтроителство и ремонти

iconМетални покриви

Метални покриви

В общи линии металните покриви биват два вида – фиксирани и така наречените „clip on“.

 • Метални покриви-0
категорияСтроителство и ремонти

iconПоддръжка на покрив

Поддръжка на покрив

Следващия път, когато излезете от дома си погледнете добре покрива над него. Има ли дървета, които да го докосват ? Виждате ли счупени или клатещи се керемиди ? Ако отговорът е „да” е дошло време за проверка и евентуален ремонт на покрива.

 • Поддръжка на покрив-0
категорияСтроителство и ремонти

iconКак да открием теч от покрива?

Как да открием теч от покрива?

Локализирането на теч от покрива не е толкова трудно, колкото си мислите. Първата задача е да огледате вътрешната част от къщата си за следи от вода. Първия и най-забележим знак са водни петна или плесен. Източникът на теча може да бъде открит много лесно, ако го проследите от вътрешността на вашия дом.

 • Как да открием теч от покрива?-0
категорияСтроителство и ремонти

iconВодоотвеждащи системи за покрива

Водоотвеждащи системи за покрива

Водоотвеждащите системи за покриви или иначе казано улуците и водосточни тръби са жизнено необходими за всеки покрив по нашите географски ширини. Благодарение на тази система попадналата вода на покрива се улавя и отвежда далеч от сградата, като по този начин се предпазва фасадата, стените, фундамента и всички други подпокривни и фасадни елементи от прекомерно овлажняване. В същото време водоотвеждащите системи могат да бъдат умело използвани и като декоративен елемент, подчертаваш или дооформящ аритектурата на дадена сграда.

 • Водоотвеждащи системи за покрива-0
 • Водоотвеждащи системи за покрива-1
 • Водоотвеждащи системи за покрива-2
категорияСтроителство и ремонти

iconКак се прави гипсова шпакловка?

Как се прави гипсова шпакловка?

Сблъсквали ли сте се с това да правите гипсова замазка. Първоначално бях дочул, че е доста трудна работа и ако не си майстор няма да можеш да го направиш. По-принцип не приемам „не може” за отговор, пък и тези „майстори” все някъде са се научили да го правят. Предупреждавам обаче, че ако не сте готови да правите неща повторно и да се борите с неуспехите, по-добре викнете човек. Това наистина е трудна задача, но може да бъде усвоена бързо. Тук ще се опитам да ви дам ценните съвети, които научих докато правех замазката в стаята си.

 • Как се прави гипсова шпакловка?-0
 • Как се прави гипсова шпакловка?-1
 • Как се прави гипсова шпакловка?-2
категорияСтроителство и ремонти